Хотел Света гора – Велико Търново

Хотел-резиденс „Света Гора“ гр.Велико Търново е разположен на хълма Света Гора.

От официалния вход, покрай овално водно огледало се достига до хотелската сграда. Тя се състои от два надземни, един мансарден и един полу-подземен етажи. Етажите са свързани вертикално с два асансьора за гости, един служебен асансьор и две стълбища.
Главният вход е в средата на обема на първия етаж и води в просторно приемно фоайе отворено към емпоре на горното ниво и свързано с чрез две вити стълби. В североизточното крило се намират рецепция с офис,помещение за багаж, пет стаи и едно студио, свързани едностранно с коридор. Стаите излизат на северозапад на тераса и имат изглед към вътрешния двор и града, едната от тях е предназначена за лица с увреждания . В югозападното крило са проектирани тоалетна, кухня, лоби бар и ресторант с 70 места. Последните три помещения излизат на северозапад на тераса с изглед към вътрешния двор. Двете тераси са свързани с голяма овална тераса пред фоайето, от която се слиза на нивото на двора посредством вити стълби.
На второ ниво са разположени осем стаи, две студия, два двустайни апартамента и един камериерски офис. Всички стаи имат бани и балкони. От емпорето се излиза на открита тераса, част то която е озеленена Третото мансардно ниво повтаря разпределението на втория с тази разлика, че над емпорето са проектирани още две студия. Този етаж съдържа шест стаи, четири студия, два тристайни апартамента и един камериерски офис .
До последното таванско ниво  достига един от асансьорите и една стълба от третото ниво. Тук е разположено едно просторно студио с лоджия. В двата края на двете крила на сградата са образувани по един отворен нагоре обем предназначен да скрие съоръженията на отоплителната и климатичната система.

Полу подземното ниво, поради наклона на имота и към двора има фасада която излиза на нивото на терена. Тук са проектирани: закрит басейн, спа зона, помещения за козметични и възстановителни процедури, фитнес, конферентна зала, бар, тоалетни, технически помещения, помещения за бельо, помещения за персонал помещения за складиране и първоначална обработка на хранителни продукти към кухнята. Предвидени са платформа за кухнята и служебен асансьор. В югозападния край на сградата е проектиран проход за зареждане, където могат да паркират 3 автомобила.
Под коритото на вътрешния басейн и около него е образувано подземно техническо инсталационно ниво на кота. Външен басейн ще бъде проектиран пред закрития на нивото на двора.

BIM Модел