Стадион Варна

Спортен комплекс Варна е най-модерния мащабен проект в съвременната история на България за изграждане на комплекс спорт, забавления и отдих.

Новото съоръжение ще бъде разположено на две големи пътни артерии в град Варна – булевардите „Васил Левски“ и „Осми приморски полк“ – зона, която свързва няколко жилищни квартала на града. На запад е квартал „Васил Левски“, а на юг – „Чайка“. До него има изграден голям пешеходен подлез, който пресича бул. „Васил Левски“. Заради визията на съоръжението целият стадион ще бъде преместен по-близо до булеварда, за да се вижда отдалеч. Бъдещият спортен комплекс ще има капацитет 22 600 души. Общата разгъната площ на цялото съоръжение е 51 550 кв.м. От тях 23 130 кв.м са предвидени за паркинг със 716 места. Обектът ще има четири нива. Първото е за футболно игрище, подземен паркинг, съблекални за играчите и треньорите им. Предвидени са още зала за пресконференции, конферентна зала, VIP вход, офиси, складове. Президентската ложа, бизнес ложи, офиси, конферентни зали, зала за спортна гимнастика, фитнес и съблекални ще бъдат разположени на второ ниво. Ниво три е за заведения за бързо хранене, ресторанти, бизнес клуб и бар. Фитнес център с разгъната площ 817.6 кв.м ще има на четвъртото ниво. Седалките за публиката ще заемат 5086 кв.м. Инсталациите ще са на площ 7112 кв.м.

Комплексът ще бъде съвкупност от съоръжения, сгради и инфраструктура, проектирани по най- модерни технологии, съчетаващи в себе си уникален дизайн и впечатляващи архитектурни решения.

Проектант на архитектурната част и главен проектант – Проин плюс АД – гр София

Проектант част конструкции – Таню Димитров и Партньори АД.