Landmark – Варна

Обектът е ситуиран в гр. Варна между бул. “Сливница” и ул. “Опълченска”. Сградата е архитектурен паметник, която се реконструира и адаптира за съвременна офис сграда. Прави се пълна консервация и реставрация само на южната част от фасадата по бул. “Сливница” и фасадата по ул. “Опълченска”, оформящи ъгъла от двете страни.

Развити са шест надземни нива и два сутерена, като последните три са терасовидни. Запазва се ъгълът между бул. “Сливница” и ул. “Опълченка”, а останалата част от фасада югозапад се реставрира , запазват се детайлите по прозорците, пиластрите, тухлената облицовка, като промяната е в обединяването на прозорците по два, и появата на стъклени витрини на партерния етаж. Горните два терасовидни етажа се подчертават вертикално с елементи, облицовани с тъмносива керамика. Осите на прозорците от реставрираните фасади се запазват в тези етажи. Новата част на сградата е решена чрез същото вертикално членение на тъмносивата облицовка и стъкло. Последният терасовиден етаж е стъклен и завършва с козирка.
Използваните материали са : структурна окачена фасада, алуминиеви жалузи, окачена вентилируема керамична фасада, алуминиеви шапки и алуминиева дограма.

Проектант по част Архитектура: ПроИн Плюс АД
Проектант по част Конструкции: „Таню Димитров и Партньори“ АД